HTML

Hola Barcelona!

2010 februártól júniusig Barcelonában töltöm szakmai gyakorlatomat... itt nyomon követhetitek az eseményeket. Próbálom bemutatni a spanyol szokásokat, helyeket amiket meglátogatok és bármit, ami érdekes lehet az olvasó számára.

Fényképeim

Klikk ide: Máté képei

Időjárás

Friss topikok

  • *Anna*: Várunk vissza :) Kávé vmikor ha hazaértél? (2010.06.01. 16:45) utolsó munkahét
  • ribizlifozelek: 2000-2002 kornyeken rendszeresen lattam egy magat rokkantnak alcazo koldust a Hosok tere kornyeken... (2010.05.23. 02:21) Barcelona, szeresselek-e?
  • *Anna*: Úgyis jó idő lesz, már a légtér is kitisztult csak a kedvetekért ;) Tessék sok sok képet csinálni!... (2010.04.22. 11:01) Mit csinálok épp
  • *Anna*: Na hát kíváncsi leszek, hogy ezek a "kölkök" hogy teljesítenek az eddigi tapasztalatok ismeretében... (2010.02.22. 16:57) Lakótársak
  • *Anna*: Ohh, Valencia óta nem azt tartom lehetetlennek, hogy kifelé hogy férjünk el, hanem, hogy haza hogy... (2010.02.12. 12:57) Hogy pakuljuk be egész életünket 20kilóba?

Lakótársak

2010.02.21. 14:14 :: MATEO

A már jól bevált módon, most is kiutazás előtt Facebook-on kerestem ismerősöket, hogy amikor ideérek Barcelonába, már legyenek lakótársaim. Hát ez sikerült is, nagyon jó a csapat J Be is mutatom őket:

csapatkép: a kemény mag


Polly (Durham, Anglia): 20 éves, vörös angol hölgyemény, igazi erős angol akcentussal. Jelenleg ő az, aki +1ként velünk lakik a lakásban, de hamarosan költözik el, mert spanyolokkal fog lakni. Volt kint fél évig Argentínában, úgyhogy elég jó a spanyolja, egy kis dél-amerikai akcentussal megfűszerezve. Ő is szakmai gyakorlaton van itt, egy ügyvédi irodánál dolgozik, így mi ketten vagyunk akik képviseljük a munkásokat a lakásban. Jó fej, általában ő szokott főzőcskézni, kihasználjuk amíg még velünk lakik…én úgysem szoktam zöldséges cuccokat főzni, most itt az alkalom. Ahhoz képest, hogy lány, ő a legrendetlenebb J közülünk, a ruhái és cuccai szanaszét mindenhol a lakásban, pláne hogy neki nincs fix szobája, csak a pótmatracunkon alszik.

·         David (London, Anglia): 20 éves, fekete angol srác, akcentus szintén van, de már tök hozzászoktunk. Ő tanulni jött az Universitat Autonómia de Barceloná-ra, amiről annyit kell tudni, hogy annyira katalán, hogy ha spanyolt akar ott tanulni az ember akkor fizethet érte keményen, ellenben a katalán óra ingyen van (na, ezt majd később kifejtem). Spanyollal jól áll, meg franciául is elég jól beszél. Elég házias, a mosás/vasalásban otthon van J sosem árt egy ilyen embert magunk mellett tartani (bezzeg anno Valenciában 2 ilyenem is volt J, az volt ám az aranyélet)

·         Martin (Párizs, Franciaország): 21 éves, a francia kölök, a legnagyobb arc, tudni kell róla, hogy előző félévben Budapesten tanult, úgyhogy mindig besokkol hogy miket tud magyarul. Szoktunk néha magyarul beszélgetni, hihetetlen mennyi minden tud, persze alap dolgokat meg ugye káromkodásokat, és ha nem ért valamit mindig kérdezi hogy „Tessék?”… Ő kb. az első olyan francia akiről nem mondanám elsőre hogy francia, mert tök jól beszél angolul (ami nagyon ritkán mondható el a franciákról) és akcentusa is alig van, még magyarul se J Ő is tanulni jött, Universidad de Barceloná-ra, spanyolul viszont alig beszél, úgyhogy bele kell húznia itt mellettünk. Órája mindig csak délután/este van, úgyhogy általában átalussza a napot.

·         Luis (Portugália): portugál srác, aki utólag csatlakozott hozzánk a héten, ő már idősebb, 25éves, túl sokat nem kommunikált velünk, inkább a portugál haverjaival lóg általában, de remélhetőleg idővel majd oldódik.


1 komment

Címkék: anglia franciaország facebook spanyol portugália csapat katalán

A bejegyzés trackback címe:

https://holabarcelona.blog.hu/api/trackback/id/tr891778125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*Anna* 2010.02.22. 16:57:50

Na hát kíváncsi leszek, hogy ezek a "kölkök" hogy teljesítenek az eddigi tapasztalatok ismeretében... :)
Még 3 hét és megyek, megnézem magamnak őket :)
süti beállítások módosítása