HTML

Hola Barcelona!

2010 februártól júniusig Barcelonában töltöm szakmai gyakorlatomat... itt nyomon követhetitek az eseményeket. Próbálom bemutatni a spanyol szokásokat, helyeket amiket meglátogatok és bármit, ami érdekes lehet az olvasó számára.

Fényképeim

Klikk ide: Máté képei

Időjárás

Friss topikok

  • *Anna*: Várunk vissza :) Kávé vmikor ha hazaértél? (2010.06.01. 16:45) utolsó munkahét
  • ribizlifozelek: 2000-2002 kornyeken rendszeresen lattam egy magat rokkantnak alcazo koldust a Hosok tere kornyeken... (2010.05.23. 02:21) Barcelona, szeresselek-e?
  • *Anna*: Úgyis jó idő lesz, már a légtér is kitisztult csak a kedvetekért ;) Tessék sok sok képet csinálni!... (2010.04.22. 11:01) Mit csinálok épp
  • *Anna*: Na hát kíváncsi leszek, hogy ezek a "kölkök" hogy teljesítenek az eddigi tapasztalatok ismeretében... (2010.02.22. 16:57) Lakótársak
  • *Anna*: Ohh, Valencia óta nem azt tartom lehetetlennek, hogy kifelé hogy férjünk el, hanem, hogy haza hogy... (2010.02.12. 12:57) Hogy pakuljuk be egész életünket 20kilóba?

Élek, megvagyok...

2010.02.15. 12:02 :: MATEO

 …csak még netünk nincsen, ugyh most bepótolom, mi történt a hétvégén.

Szóval pénteken végre beköltöztünk a lakásba, nem volt egyszerű azt kell mondjam. Ingatlanközvetítőn keresztül találtuk végül, 850EUR havi + 100EUR rezsi, ami még elég baráti is 4 embernek Barcelonában, de elkérnek 2 havi lakbért kaukciónak + még ők is kapnak jutalékot, szóval mondhatni, hogy kisemmiztek minket így egyből az első héten.

De lényeg, hogy végre fedél van a fejünk felett, nem kell a koleszban csövelni, amit az előbb érkező lakótársaim több mint egy hétig csináltak, nem lehetett kellemes. Nekem az 1 éjszakás ott alvás is elég volt, elég lepukkant egy hostelt sikerült betalálniuk, ahol még ablakok sincsenek a szobában, így aztán mindegy hogy 10-kor kel az ember vagy 4-kor, nincs különbség. És akkor az időjárásról nem is beszélve, mert ugye még sose volt ilyen hideg Barcelonában, mint ezen a hétvégén….brrrrr 0 fokok szaladgáltak éjszaka, szombat reggel még havazott is kicsit, csak mert ugye úgy hiányzott.

Az albiban sajna nincsen fűtés, mint a legtöbb helyen, szóval élmény az éjszaka, szerencsére azért a termós hálózsákom valamennyire megvéd, de reggel kikelni a legnehezebb.

A lakás elég nagy, 4 külön szoba, 1 nappali, 1 konyha, 2 fürdő… képeket majd töltök fel J Helyileg nincs túl közel a központhoz, de választanunk kellett, hogy olcsót vagy jó helyet akarunk, inkább az előbbi mellett döntöttünk. Reggelente kb. fél óra metróval és sétával a munkahelyem, szóval bevállalható.

 


Nagyobb térképre váltás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holabarcelona.blog.hu/api/trackback/id/tr471762843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása