HTML

Hola Barcelona!

2010 februártól júniusig Barcelonában töltöm szakmai gyakorlatomat... itt nyomon követhetitek az eseményeket. Próbálom bemutatni a spanyol szokásokat, helyeket amiket meglátogatok és bármit, ami érdekes lehet az olvasó számára.

Fényképeim

Klikk ide: Máté képei

Időjárás

Friss topikok

  • *Anna*: Várunk vissza :) Kávé vmikor ha hazaértél? (2010.06.01. 16:45) utolsó munkahét
  • ribizlifozelek: 2000-2002 kornyeken rendszeresen lattam egy magat rokkantnak alcazo koldust a Hosok tere kornyeken... (2010.05.23. 02:21) Barcelona, szeresselek-e?
  • *Anna*: Úgyis jó idő lesz, már a légtér is kitisztult csak a kedvetekért ;) Tessék sok sok képet csinálni!... (2010.04.22. 11:01) Mit csinálok épp
  • *Anna*: Na hát kíváncsi leszek, hogy ezek a "kölkök" hogy teljesítenek az eddigi tapasztalatok ismeretében... (2010.02.22. 16:57) Lakótársak
  • *Anna*: Ohh, Valencia óta nem azt tartom lehetetlennek, hogy kifelé hogy férjünk el, hanem, hogy haza hogy... (2010.02.12. 12:57) Hogy pakuljuk be egész életünket 20kilóba?

Vulkán…Izland, a kedvenc országunk

2010.04.16. 18:49 :: MATEO

 

Gondolom mindenki hallott róla itthon is, igen, kitört az Eyjafjöll vulkán Izlandon (190 év nyugalom után), nem kissé taccsra vágva Európát (újra). Mint tudjuk, 2008-ban ennek a kis szigetországnak köszönhettük a válság indulását, bedőlt bankrendszer, eladósodott ország és krízis.

Na hát nem pihentek sokáig, most újra itt, ha nem is pénzügyi válságot okozva, de sok-sok ember életét megkeserítő légtérzárral… már több mint 10 milliárd dolláros kárt okozva így Európának.

 

 

Na de hogy mi is a történet pikantériája, hogy szinte minden ismerősöm várt látogatót vagy tervezett repülni valahova… jelentem, mind meghiúsult. Nézzük csak:

  • David: nővérét várta erre a hétvégére látogatóba csütörtöktől vasárnapig Londonból… hát sajnos nem jutott ide
  • Polly: ez szinte a legdurvább, hiszen Pollynak most van a szülinapja a hétvégén, amit kb. 1 hónapja tervezett, jönnek a szülők, tesó és 8 barát, apartman lefoglalva, minden megtervezve, éttermi foglalások, repjegyek… senki sem jutott el ide, minden meghiúsult.
  • Tine: a főnököm erre a hétre ugye itt volt, de szombaton ment volna reggel vissza Dániába… most marad még egy pár napot
  • Luis: kollégám, barátjának szülinapi bulijára tervezett hazamenni, 5 órás várakozás után viszont feladta és visszajött a reptérről, mert semmilyen repülő se ment Angliába.
  • Laura: ismerősünk, barátnőjét várta Finnországból egy hétre, szegény csütörtökön felszállt, de aztán valami történt a repülő hajtóművével, ezért vissza kellett fordulniuk. Vasárnap repültek volna Madridba, ami így szintén elmaradt…

és még folytathatnám a sort, lényegében mindenki megszívta. Azt mondják isteni beavatkozás, meglátjuk meddig lesz még ez, remélhetőleg csütörtökre már rendben lesznek a dolgok, mert akkor repülünk mi Mallorcára!

u.i.: most hallottam hogy a kis vulkánunk csillapodik, 4km-re csökkent a kitörés a kezdeti 11km-es magasságról… ami viszont aggasztó, hogy a hírhedt kis vulkánunknak van egy tesója, ami sokkal nagyobb, és 90 évig nyugodt volt, de lehet hogy a mostani megmozdulások felébresztik azt is… hát akkor csúnya világ lesz!

 További infó: http://index.hu/gazdasag/vilag/2010/04/18/a_vulkani_hamu_lenullazhatja_az_idei_europai_novekedest/

 


Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: válság vulkán milliárd ismerős izland légtérzár

A bejegyzés trackback címe:

https://holabarcelona.blog.hu/api/trackback/id/tr371932171

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem a vulkán miatt nem repülnek 2010.04.20. 09:12:46

Néhány meteorológus hipotézisei állították le Európai légiközlekedését. Pedig a feltételezések jelentős részére nincs tudományos bizonyíték. Egyre inkább úgy tűnik, hogy elsősorban nem az izlandi vulkán kitörése akadályozta, akadályozza az európai lé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása